Award winning design for a Georgian property located in rural Somerset. For many years the grounds of Dinder House were in decline. Numerous ad hoc interventions had been carried out under successive ownerships, gradually dissolving the original character of the gardens. Under-scaled and over-planted, the gardens had isolated the house from its magnificent landscape setting. Following extensive clearing works, a double spiral motif was developed to link the house with its expansive parkland. Starting its journey as a Buxus spiral, a sweeping earthwork extends the motif from the house to a beautiful stone bridge at the far end of the park. Here the earthwork culminates in a circular basin forming a second spiral of reflecting canals.

The walled garden at Dinder had also seen several stages of transition in its lifetime. Used originally as a formal productive garden it was later sub-divided and partially surfaced with tarmac to provide the former commercial owner of the property with a car parking facility. Today the walled garden has again been restored to productive use.