Landscape design for a residential earth-sheltered building near Bath. This first ever design commission for the practice was strongly led by the simplicity of the surrounding pastoral landscape and the horizontal profile of the new building designed by Klaentschi and Klaentschi Architects. The site was gently terraced allowing the contours of the surrounding landscape to flow through the site. Grassland and native trees weave the new development back into its context. Local stone reclaimed from a redundant reservoir was used to build a series of walls echoing the exposed strata of the house. Natural springs were tapped to feed a series of fountains also created from recycled materials found on site. Thanks go to the client Anthony Dunsdon for his faith, determination and amazing resourcefulness.

Building Architect: Klaentschi and Klaentschi